Stordjursveterinärerna i Tranås består av tre privatpraktiserande ambulerande veterinärer verksamma i Jönköpings län och Östergötlands län.

Vi arbetar med lantbrukets djur och häst, både vid akuta skador och sjukdomar samt icke akuta och planerade ärenden.

Vi arbetar även med förebyggande djurhälsovård för lantbrukets djur genom regelbundna besättningsbesök.

 

Läs mer om våra tjänster under respektive djurslag!

 

Vi som jobbar...

Veterinär Lisa Assarsson arbetar främst med nöt och får och har även en bakgrund som grisbesättningsveterinär. Hon har genomgått utbildning inom Smittsäkrad besättning och har kompetens att godkänna nötbesättningar inom programmet. Hon genomgår även för tillfället vidareutbildning till godkänd Hälsopaket Mjölk- veterinär och kan därefter stå till tjänst med djupgående besättningsutredningar.

Lisa bor i Nässjö, är gift och har två små barn. På fritiden tycker hon om att umgås med familjen och hunden Speja, gärna i naturen.

 

Veterinär Caroline Ångström arbetar även hon mycket med nöt och får, har genomgått utbildning och är godkänd Hälsopaket Mjölk-veterinär och står gärna till tjänst med besättningsutredningar. Hon utbildar sig för tillfället till ViLA-veterinär och kan därefter vara till hjälp för de lantbrukare som är intresserade av villkorad läkemedelsanvänding. Ni som har smådjur, kan även träffa på henne emellanåt på Tranås Veterinärpraktik, där hon jobbar som konsult vissa dagar i veckan.

Caroline bor i Tranås, är sambo och har hund, katter och höns. Fritiden ägnas åt djuren, hemmet och trädgården.

 

Veterinär Marie Lindell arbetar främst med häst, hennes specialintresse är hästtandvård och hon genomgår för tillfället vidareutbildning inom hästtandvård vid SLU. Förutom övriga sjukdomsfall, skador eller rådgivning, står hon till tjänst med munhåleundersökningar och tandåtgärder både ute i fält samt hemma på egna hästmottagningen på gården fr.om våren/sommaren 2016.

Marie bor på en liten hästgård i Tranås, med sin sambo och lille son. På gården finns både hästar, hund, katter och hönor. Hennes stora intresse är hästar och ridning, men på fritiden tycker hon även mycket om bakning och hantverk av olika slag.